Actualitat Jurídica: Comunicat d'ACJD de denúncia de les declaracions del fiscal Rubira - Associació Catalana de Juristes Demòcrates 
Banner Associaci Catalana de Juristes Demcrates
EN LÍNIA:
1 Visitant
 
 


Actualitat Jurídica


Dijous 07 de febrer de 2019

COMUNICAT D'ACJD DE DENÚNCIA DE LES DECLARACIONS DEL FISCAL RUBIRA

L’Associació Catalana de Juristes Demòcrates, en relació a les declaracions del fiscal de lAudiència Nacional Pedro Rubira en la celebració d’una vista en el procés sobre l’actuació de la cúpula dels Mossos d’Esquadra els dies 20 i 21 de setembre i 1 d’octubre de 2017, ens fem ressò de les reaccions en contra dAssociacions de Jutges i Jutgesses i de la pròpia Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L’ACJD lamenta les desafortunades declaracions del fiscal de l’Audiència Nacional, Sr. Rubira, que, en defensa de la competència de l’Audiència Nacional, ha qüestionat que la causa es pugui investigar i jutjar de manera imparcial a la “jurisdicció catalana”. 

Les posteriors “justificacions” de la Fiscalia de la Audiència Nacional sobre la intervenció del fiscal, fent incidència a “ l’ambient de crispació” i manca de serenitat a Catalunya per jutjar sobre el “procés”, no treuen l’ombra de sospita generada sobre els jutges i jutgesses que exerceixen a Catalunya.

Compartim les paraules de la portaveu de la Comissió Territorial de  lAssociació de Jutges i Jutgesses per la Democràcia en torn a la gravetat de les paraules del fiscal, en tant  qüestiona la professionalitat i imparcialitat dels Jutges i Jutgesses a Catalunya per assumir les causes relacionades amb el procés.

També  fem nostre el rebuig que mostra  lAcord de la Comissió Permanent de la Sala de Govern del TSJ davant les afirmacions del fiscal Rubira, que considera a les paraules del fiscal un atac molt greu i injustificat al poder judicial en conjunt.

L’ACJD, davant l’actual situació política a Catalunya i Espanya, demana diàleg i seny, per poder transmetre a la ciutadania confiança en les institucions democràtiques, en particular en la administració de justícia. Es una responsabilitat compartida rebutjar de forma contundent les declaracions d’integrants d’institucions, partits, membres del  Govern o institucions de l’Estat, que no s’ajusten a la realitat i que poden generar un clima social de que trenqui els consensos que exigeix una convivència pacífica. 

Junta Directiva de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates
Copyright © 2019 Associació Catalana de Juristes Demòcrates - Tots els drets reservats
[ Pàgina generada en 0,01 segons ]