Associació Catalana de Juristes Demòcrates
Banner Associaci Catalana de Juristes Demcrates
EN LÍNIA:
1 Visitant
 
 

 Propera activitat: dijous 24 de gener

ÚLTIMES PUBLICACIONS

Dijous 24 de gener de 2019

Organització: Assemblea Ordinària 2019

El proper dijous 24 de gener a les 20h durem a terme al Restaurant de l'Hotel Serhs Rivoli (carrer La Rambla 128) l’Assemblea General Ordiàaria.
Durant l’assemblea es tractaran els temes següents:

  1. Aprovar, si escau, el balanç econòmic de l’Associació i l’estat de comptes i la gestió de l’òrgan de govern.
  2. Aprovar, si escau, el pressupost de l’exercici econòmic en el qual se la convoca.
  3. Aprovar les quotes d’associat.
  4. Precs i preguntes.

A efectes d’aforament us preguem que indiqueu responent a aquest e-mail si podran assistir.

 

Jordi Agustí 

President ACJD


[ Llegir més ]


Dijous 17 de gener de 2019

Actualitat Jurídica: Comunicat sobre la retenció del vaixell Open Arms

El vaixell «Astral» de la ONG PROACTIVA OPEN ARMS es troba en l'actualitat al port de Barcelona sense poder continuar amb les seves tasques de salvament, vigilància i rescat de persones refugiades i migrants que naveguen al Mar Mediterrani.

Des de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates rebutgem la decisió de La Capitania Marítima del port de Barcelona, que depèn del Ministeri de Foment, d’impedir a ONG PROACTIVA OPEN ARMS desenvolupar la seva tasca de rescat i assistència de persones.

Entenem que tant la decisió del Govern de l'Estat, orientada a restringir l'assistència i rescat de persones en situació de risc vital que naveguen el Mediterrani, com les decisions preses pels governs de Malta i Itàlia d'impedir l'accés als seus ports a les persones que son rescatades per part de les ONG's que operen al Mediterrani, son contràries a la normativa internacional ratificada per aquestes Estats i que busquen garantir la defensa dels drets humans arreu on aquests siguin vulnerats.

Des de L’Associació Catalana de Juristes Demòcrates demanem al Govern Espanyol que garanteixi el respecte als Drets Humans a les aigües del Mar Mediterrani, sense impedir l'actuació d'aquelles Organitzacions que ho fan.

La nostra Associació insta al Govern de l'Estat a deixar sense efecte l'última decisió de la Capitania Marítima, permetent al vaixell Astral prosseguir amb la seva necessària tasca de salvament de vides de persones refugiades i migrants , que diàriament arrisquen la seva vida a les nostres costes, fugint de la situació d’inseguretat i necessitat que pateixen.

 

Junta Directiva de l’Associació Catalana Juristes Demòcrates

Barcelona, el 17-01-2019


[ Llegir més ]


Dilluns 19 de novembre de 2018

Comunicat Extern: ACASS.Premi Francesc Gallisà Roigé

L'Associació Catalana per a la Seguretat Social ha convocat pel proper 18 de gener de 2019 el premi Francesc Gallissà Roigé, reconegut advocat laboralista i cofundador del Col·lectiu Ronda traspassat recentment,  amb una dotació de 500e per a la millor publicació presentada en matèria de: pobresa, renda garantida, gènere, pensions mínimes, jubilació i discapacitat o anàlegs.
 
Us fem arribar el butlletí informatiu a continuació per si algú hi volgués participar.

 ACASS.PREMI FRANCESC GALLISSÀ ROIGÉ

[ Llegir més ]


Dimecres 07 de novembre de 2018

Article: Article d'en José Mª Fernández Seijo sobre la decisió del TS en quant a l'AJD

En José Mª Fernández Seijo actual vicepresident de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates i magistrat en Comissió de Servei a la sala 15na de l'Audiència Provincial de Barcelona especialitzada en matèria mercantil ha publicat un article relacionat amb la decisió del suprem sobre l'impost de les hipoteques.

Des de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates el publiquem a continuació al coincidir amplament amb el seu posicionament. 


[ Llegir més ]


Dimecres 07 de novembre de 2018

Actualitat Jurídica: Adhesió de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates al comunicat de JJpD sobre la decisió de l'impost de les hipoteques del TS

La junta de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates hem decidit adherir-nos al comunicat de JJpD denunciant la decisió del Tribunal Suprem en relació amb l'impost de les hipoteques. 

Creiem que és una qüestió d'una gran rellevància jurídica i és per això que felicitem i agraim comunicats com el mencionat. 

A continuació us transcrivim el seu comunicat i us facilitem l’enllaç per poder accedir-hi.

Junta Directiva de l’Associació Catalana Juristes Demòcrates


[ Llegir més ]


Dimecres 17 d'octubre de 2018

Actualitat Jurídica: Acord pressupostos 2019

El passat 11 d'octubre, es va presentar per part del Govern Central i Podemos un text d'acord per als Pressupostos Generals 2019. 


L’Associació Catalana de Juristes Demòcrates valora positivament el contingut de l'acord, que malgrat sigui de mínims, recupera i introdueix mesures que amplien i reconeixen drets que son beneficiosos per a molts estrats socials, especialment perjudicats durant els últims 8 anys de retallades i d'austeritat.


Així, entre moltes altres mesures es proposa una pujada del Salari Mínim Interprofessional, la recuperació del subsidi de majors de 52 anys, la possibilitat dels ajuntaments de limitar el preu dels lloguers a zones especialment tensionades i l'augment de la tributació per a rendes de més de 130.000e/any per a fer front a moltes diverses mesures (també important en la lluita contra la violència de gènere). Ens agradaria destacar, potser pel seu poc ressò mediàtic, la introducció d'una mesura molt important i que consisteix en assolir abans de l'any 2021 la plena equiparació amb el Règim General del Règim General especial de treballadores de la llar (en la seva amplíssima majoria, dones). Ens felicitem que aquesta última mesura pugui entrar aviat en vigor, ja que elimina una norma clarament discriminatòria per raó de gènere (i també origen), que inexplicablement és part del nostre ordenament jurídic en l'actualitat, i que impedeix, per exemple, que les treballadores de la llar puguin accedir a les prestacions d'atur en cas d'extinció involuntària de la seva relació laboral.

 

Junta Directiva de l’Associació Catalana Juristes Demòcrates


[ Llegir més ]


Divendres 01 de juny de 2018

Comunicat Extern: Felicitació Ester Capella

L’Associació Catalana de Juristes Demòcrates vol felicitar a la companya Ester Capella i Farré,qui va exercir com a presidenta de la nostra associació entre els anys 2003 i 2007, per la seva imminent presa de possessió com a Consellera de Justícia del Govern de la Generalitat, un cop ja ha estat publicat el seu nomenament al DOGC. L'associació vol transmetre la millor de les sorts davant d'aquesta nova etapa que encetarà al capdavant de la Conselleria tot desitjant que el seu nomenament contribueixi també a una necessària feminització de la Justícia.

La Junta també vol aprofitar el present comunicat per a censurar, tal i com ja es va fer en l'anterior comunicat de 30 de Setembre de 2017, l'actual situació d’oberta confrontació entre els governs de l’Estat Espanyol i la Generalitat de Catalunya. Confiem en que el canvi de Govern a l'Estat Espanyol arran de la moció de censura aprovada en data d'avui al Congrés, pugui afavorir un nou espai de diàleg i de solucions polítiques més que necessàries en l'actual estadi de judicialització del conflicte.

Junta Directiva de l’Associació Catalana Juristes Demòcrates

 Dijous 24 de maig de 2018

Sopar-Col·loqui: Canvi de restaurant sopar 24 maig

El sopar de demà 24 de maig NO es durà a terme al Hotel Sehrs Rivoli sinó al Restaurant Petra (C/ Sombrerers, 13, barri del Born, al costat de l'Església de Santa Maria del Mar) en un format més restringit. L’hora es manté a les 20.45.

Si algú vol venir preguem es posi en contacte a través del e-mail: info@acjd.org


[ Llegir més ]


Dijous 19 d'abril de 2018

Web: Ajornament acte Estem refugiant?

Malauradament, l’acte programat "Estem refugiant?” per demà dijous 19 d’abril a les 19h ha estat ajornat degut a l’absència per problemes personals de dos dels ponents. 
 
Preguem disculpeu les molèsties que això us pugui causar i us mantidrem informats en els propers dies. 


Dijous 19 d'abril de 2018

Acte: Estem refugiant?


[ Llegir més ]


ACCÉS SOCIS
 
Núm. d'usuari
Contrasenya
Recordar?
 
 
 
TWITTER RSS RSS RSS

Copyright © 2019 Associació Catalana de Juristes Demòcrates - Tots els drets reservats
[ Pàgina generada en 0,01 segons ]