Associació Catalana de Juristes Demòcrates
Banner Associaci Catalana de Juristes Demcrates
EN LÍNIA:
2 Visitants
 
 

ÚLTIMES PUBLICACIONS

Dimarts 15 d'octubre de 2019

Comunicat: COMUNICAT PER LA SENTÈNCIA DEL «PROCÉS»

Arran de la Sentència condemnatòria del Tribunal Suprem que, a través d’una qüestionable àmplia interpretació del delicte de sedició acorda l’empresonament dels polítics i activistes independentistes Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Carles Mundó, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Santi Vila, Carme Forcadell, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, des de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates volem manifestar greu preocupació per la criminalització que aquest pronunciament pot implicar sobre el legítim exercici del dret de reunió i manifestació que la Constitució garanteix a tots els col·lectius, incloent-hi l’independentisme, i la retallada implícita que la mateixa significa per al nostre sistema de drets i llibertats.

La crítica a la sentència contra «el Procés», i de tot el procediment penal que se n’ha derivat, s'incardina dins del que sempre hem defensat amb anterioritat, i és que els problemes polítics s’han de resoldre des de la política.

Considerem que s’ha de fer l’esforç que calgui per superar les condemnes i reconduir la greu situació generada a Catalunya i a la resta de l’Estat, i mitjançant el diàleg restituir la política al seu lloc, amb respecte a la voluntat dels ciutadans de Catalunya manifestada democràtica i pacíficament.

Junta Directiva de l’Associació Catalana Juristes Demòcrates

Barcelona, el 15-10-2019


[ Llegir més ]


Dijous 06 de juny de 2019

Actualitat Jurídica: Adhesió al comunicat de JJpD sobre la interlocutòria del Tribunal Suprem que suspèn l'exhumació de les restes del dictador

Benvolgudes i benvolguts,

La Junta de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates hem decidit adherir-nos al comunicat de Juezas y Jueces para la Democrácia, que adjunt us fem arribar, sobre la interlocutòria del Tribunal Suprem que suspèn l'exhumació de les restes del dictador.  

Volem donar-li suport al comunicat de JJpD ja que d’una banda, la resolució mostra la incapacitat de la justícia espanyola de perseguir els crims de la dictadura tot donant motius tals com que, de no prendre aquesta mesura cautelar, seria perjudicial per la família i per l’interès públic. D’altra banda, remarcar també, com ja ho fa el comunicat adjunt, l'insòlit tractament que se li dona al dictador, anomenant-lo en la resolució “Jefe de Estado” sense cap altra connotació addicional. 
 
Esperem que sigui del vostre interès,
 
Junta de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates

 


 COMUNICAT JJpD

[ Llegir més ]


Dimecres 05 de juny de 2019

Acte: CINEFÒRUM: MIGRACIONS I DRETS HUMANS

Des de la plataforma Fronteres i Drets on l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates forma part, conjuntament amb la Comissió de Defensa de l'ICAB, Jutgesses i Jutges per la Democràcia, la Unió Progressista de Fiscals, el Sindicat de Secretaris Judicials, Agora Judicial i l'Associació de Mujeres Juezas, hem organitzat un acte el proper dimecres 5 de juny, a les 20.00 hores, als Cinemes Texas (c/ Bailén 205, Barcelona).

Es projectarà el documental To Kyma sobre migracions i drets humans.  

 • LLOC:  Cinemes Texas (c/ Bailén 205, Barcelona)
 • DATA: 5 de juny, 20.00 hores
 • Presenta i modera, per Fronteres i Drets: Ana Castán i Ventura Pons (Texas Cinemes)
 • Col·loqui amb: David Fontseca i Arantza Díez, Directors de To Kyma, José María Mena Alvarez, Ex-fiscal superior del TSJ de Catalunya, Oscar Camps, Fundador d’Open Arms, Gervasio Sánchez, Periodista i Fotògraf, Francisca Valenzuela, Fiscal

Esperem que us sigui d’interès i que hi pugueu assistir!

 


 CINEFORUM

[ Llegir més ]


Divendres 12 d'abril de 2019

Actualitat Jurídica: Adhesió al comunicat d'UPF sobre la eutanàsia

La junta de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates hem decidit adherir-nos al comunicat de la Unión Progresista de Fiscales sobre la eutanàsia i el dret a una mort digna. 

Volem donar-li suport al comunicat d'UPF ja que compartim totalment la crítica que fan a la legislació actual sobre la qüestió i la petició al nou govern que surti escollit de les urnes d'una regulació sobre la eutanàsia per evitar situacions com les viscudes en els últims dies. 

Junta directiva de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates


 COMUNICADO EUTANASIA

[ Llegir més ]


Dilluns 11 de mar de 2019

Acte: EN RESCAT DE L'OPEN ARMS - Salvem drets, salvem vides

Des de la plataforma Fronteres i Drets, on l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates, conjuntament amb la Comissió de Defensa de l'ICAB, Jutgesses i Jutges per la Democràcia, l'Unió Progressista de Fiscals, el Sindicat de Secretaris Judicials, Agora Judicial i l'Associació de Mujeres Juezas forma part, hem organitzat un acte públic el proper dilluns 11 de març, a les 18.30 hores, al Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona.
 
Consistirà en una jornada d’anàlisi i valoració de la situació de bloqueig de l’Open Arms des de la perspectiva del Dret Marítim i la tutela de drets fonamentals. 
 • LLOC:  Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, carrer Mallorca 283. Aula 1 del Centre de Formació 
 • DATA: 11 de març, 18:30 hores
 • Presenta i modera, per Fronteres i Drets: MONTSERRAT RAGA, magistrada
 • Col·loqui amb: 
                  OSCAR CAMPS, fundador de PROACTIVA OPEN ARMS
                  FRANCISCA VALENZUELA FERNANDEZ, fiscal
                  JAIME RODRIGO DE LARRUEZA, advocat. President de la Comissió de Dret Marítim del ICAB
 • Relatora: HELENA GIL, jutgessa

[ Llegir més ]


Divendres 08 de mar de 2019

Actualitat Jurídica: Comunicat en motiu del 8M

L'Associació Catalana de Juristes Demòcrates, com a associació de juristes que té com a finalitat la defensa dels Drets Humans i les llibertats i que combat l’explotació dels pobles i de les persones, el racisme i, especialment, qualsevol discriminació basada en el gènere, secunda i dóna suport a qualsevol iniciativa feminista que pretengui l'erradicació del patriarcat.

Per aquest motiu, ens adherim i encoratgem als associats i simpatitzants a recolzar la vaga  “laboral, estudiantil, de consum i de cures”, així com aquelles altres mobilitzacions, convocades per a aquest 8 de Març per part de diversos sindicats i organitzacions, amb l'objectiu de fer front a les grans desigualtats que per raó de gènere encara avui en dia operen al món.

Junta Directiva de l’Associació Catalana Juristes Demòcrates


[ Llegir més ]


Dijous 24 de gener de 2019

Organització: Assemblea Ordinària 2019

El proper dijous 24 de gener a les 20h durem a terme al Restaurant de l'Hotel Serhs Rivoli (carrer La Rambla 128) l’Assemblea General Ordiàaria.
Durant l’assemblea es tractaran els temes següents:

 1. Aprovar, si escau, el balanç econòmic de l’Associació i l’estat de comptes i la gestió de l’òrgan de govern.
 2. Aprovar, si escau, el pressupost de l’exercici econòmic en el qual se la convoca.
 3. Aprovar les quotes d’associat.
 4. Precs i preguntes.

A efectes d’aforament us preguem que indiqueu responent a aquest e-mail si podran assistir.

 

Jordi Agustí 

President ACJD


[ Llegir més ]


Dijous 17 de gener de 2019

Actualitat Jurídica: Comunicat sobre la retenció del vaixell Open Arms

El vaixell «Astral» de la ONG PROACTIVA OPEN ARMS es troba en l'actualitat al port de Barcelona sense poder continuar amb les seves tasques de salvament, vigilància i rescat de persones refugiades i migrants que naveguen al Mar Mediterrani.

Des de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates rebutgem la decisió de La Capitania Marítima del port de Barcelona, que depèn del Ministeri de Foment, d’impedir a ONG PROACTIVA OPEN ARMS desenvolupar la seva tasca de rescat i assistència de persones.

Entenem que tant la decisió del Govern de l'Estat, orientada a restringir l'assistència i rescat de persones en situació de risc vital que naveguen el Mediterrani, com les decisions preses pels governs de Malta i Itàlia d'impedir l'accés als seus ports a les persones que son rescatades per part de les ONG's que operen al Mediterrani, son contràries a la normativa internacional ratificada per aquestes Estats i que busquen garantir la defensa dels drets humans arreu on aquests siguin vulnerats.

Des de L’Associació Catalana de Juristes Demòcrates demanem al Govern Espanyol que garanteixi el respecte als Drets Humans a les aigües del Mar Mediterrani, sense impedir l'actuació d'aquelles Organitzacions que ho fan.

La nostra Associació insta al Govern de l'Estat a deixar sense efecte l'última decisió de la Capitania Marítima, permetent al vaixell Astral prosseguir amb la seva necessària tasca de salvament de vides de persones refugiades i migrants , que diàriament arrisquen la seva vida a les nostres costes, fugint de la situació d’inseguretat i necessitat que pateixen.

 

Junta Directiva de l’Associació Catalana Juristes Demòcrates

Barcelona, el 17-01-2019


[ Llegir més ]


Dilluns 19 de novembre de 2018

Comunicat: ACASS.Premi Francesc Gallisà Roigé

L'Associació Catalana per a la Seguretat Social ha convocat pel proper 18 de gener de 2019 el premi Francesc Gallissà Roigé, reconegut advocat laboralista i cofundador del Col·lectiu Ronda traspassat recentment,  amb una dotació de 500e per a la millor publicació presentada en matèria de: pobresa, renda garantida, gènere, pensions mínimes, jubilació i discapacitat o anàlegs.
 
Us fem arribar el butlletí informatiu a continuació per si algú hi volgués participar.

 ACASS.PREMI FRANCESC GALLISSÀ ROIGÉ

[ Llegir més ]


Dimecres 07 de novembre de 2018

Article: Article d'en José Mª Fernández Seijo sobre la decisió del TS en quant a l'AJD

En José Mª Fernández Seijo actual vicepresident de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates i magistrat en Comissió de Servei a la sala 15na de l'Audiència Provincial de Barcelona especialitzada en matèria mercantil ha publicat un article relacionat amb la decisió del suprem sobre l'impost de les hipoteques.

Des de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates el publiquem a continuació al coincidir amplament amb el seu posicionament. 


[ Llegir més ]


ACCÉS SOCIS
 
Núm. d'usuari
Contrasenya
Recordar?
 
 
 
TWITTER RSS RSS RSS

Copyright © 2021 Associació Catalana de Juristes Demòcrates - Tots els drets reservats
[ Pàgina generada en 0,05 segons ]