Banner Associació Catalana de Juristes Demòcrates
EN LÍNIA:
1 Visitant
 
 

ÚLTIMES PUBLICACIONS

Dimecres 17 d'octubre de 2018

Organització: Acord pressupostos 2019

El passat 11 d'octubre, es va presentar per part del Govern Central i Podemos un text d'acord per als Pressupostos Generals 2019. 


L’Associació Catalana de Juristes Demòcrates valora positivament el contingut de l'acord, que malgrat sigui de mínims, recupera i introdueix mesures que amplien i reconeixen drets que son beneficiosos per a molts estrats socials, especialment perjudicats durant els últims 8 anys de retallades i d'austeritat.


Així, entre moltes altres mesures es proposa una pujada del Salari Mínim Interprofessional, la recuperació del subsidi de majors de 52 anys, la possibilitat dels ajuntaments de limitar el preu dels lloguers a zones especialment tensionades i l'augment de la tributació per a rendes de més de 130.000e/any per a fer front a moltes diverses mesures (també important en la lluita contra la violència de gènere). Ens agradaria destacar, potser pel seu poc ressò mediàtic, la introducció d'una mesura molt important i que consisteix en assolir abans de l'any 2021 la plena equiparació amb el Règim General del Règim General especial de treballadores de la llar (en la seva amplíssima majoria, dones). Ens felicitem que aquesta última mesura pugui entrar aviat en vigor, ja que elimina una norma clarament discriminatòria per raó de gènere (i també origen), que inexplicablement és part del nostre ordenament jurídic en l'actualitat, i que impedeix, per exemple, que les treballadores de la llar puguin accedir a les prestacions d'atur en cas d'extinció involuntària de la seva relació laboral.

 

Junta Directiva de l’Associació Catalana Juristes DemòcratesDivendres 01 de juny de 2018

Comunicat Extern: Felicitació Ester Capella

L’Associació Catalana de Juristes Demòcrates vol felicitar a la companya Ester Capella i Farré,qui va exercir com a presidenta de la nostra associació entre els anys 2003 i 2007, per la seva imminent presa de possessió com a Consellera de Justícia del Govern de la Generalitat, un cop ja ha estat publicat el seu nomenament al DOGC. L'associació vol transmetre la millor de les sorts davant d'aquesta nova etapa que encetarà al capdavant de la Conselleria tot desitjant que el seu nomenament contribueixi també a una necessària feminització de la Justícia.

La Junta també vol aprofitar el present comunicat per a censurar, tal i com ja es va fer en l'anterior comunicat de 30 de Setembre de 2017, l'actual situació d’oberta confrontació entre els governs de l’Estat Espanyol i la Generalitat de Catalunya. Confiem en que el canvi de Govern a l'Estat Espanyol arran de la moció de censura aprovada en data d'avui al Congrés, pugui afavorir un nou espai de diàleg i de solucions polítiques més que necessàries en l'actual estadi de judicialització del conflicte.

Junta Directiva de l’Associació Catalana Juristes Demòcrates

 Dijous 24 de maig de 2018

Sopar-Col·loqui: Canvi de restaurant sopar 24 maig

El sopar de demà 24 de maig NO es durà a terme al Hotel Sehrs Rivoli sinó al Restaurant Petra (C/ Sombrerers, 13, barri del Born, al costat de l'Església de Santa Maria del Mar) en un format més restringit. L’hora es manté a les 20.45.

Si algú vol venir preguem es posi en contacte a través del e-mail: info@acjd.org


[ Llegir més ]


Dijous 19 d'abril de 2018

Web: Ajornament acte Estem refugiant?

Malauradament, l’acte programat "Estem refugiant?” per demà dijous 19 d’abril a les 19h ha estat ajornat degut a l’absència per problemes personals de dos dels ponents. 
 
Preguem disculpeu les molèsties que això us pugui causar i us mantidrem informats en els propers dies. 


Dijous 19 d'abril de 2018

Acte: Estem refugiant?


[ Llegir més ]


Dimarts 30 de gener de 2018

Taula Rodona: Presó preventiva i drets polítics

Dimecres 7 de febrer a les 19 hores organitzem, a la seu de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB), una taula rodona per tractar el següent tema: Presó preventiva i drets polítics, amb la participació de quatre persones de prestigi per a xerrar i debate sobre la matèria.

[ Llegir més ]


Dissabte 30 de setembre de 2017

Nota de Premsa: Comunicat de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates

L’Associació Catalana de Juristes Demòcrates lamenta la greu situació creada a Catalunya per la manca de diàleg i de propostes de solucions polítiques a la voluntat de la ciutadania de manifestar a les urnes, en referèndum legal, la seva opinió sobre el model de país en que es vol viure.

[ Llegir més ]


Dijous 04 de maig de 2017

Organització: Sopar sobre el Futur de l’ACJD, Assemblea General i Convocatòria d’Eleccions a la Junta Directiva

Benvolguts/des socis i sòcies,

Com ja sabeu, aquest any 2017 s’ha de renovar la Junta Directiva de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates. Per aquesta raó, la Junta Directiva actual, en les seves reunions de 3 i 18 d’abril, va decidir convocar eleccions per renovar la Junta Directiva de l’ACJD, que es celebraran el proper dia 22 de juny de 2017.

[ Llegir més ]


Dimecres 08 de febrer de 2017

Sopar-Col·loqui: Europa contra els refugiats. L’asil, una institució en risc.

L’anomenada crisi humanitària dels refugiats, que és una autèntica tragèdia humana, la vergonyosa –i possiblement il·legal– resposta que ha estat donant la Unió Europea, l’extensió del problema més enllà d’Europa, la persistència de la situació que poc a poc va perdent ressò als mitjans de comunicació, aquestes i altres consideracions exigeixen una reflexió jurídica i una anàlisi de la situació sobre el terreny, que és el que proposem en el nostre proper sopar.

Així, per una banda, en Joan Reventós, en la seva condició de responsable a Catalunya de l’ACNUR, ens posarà al dia de la situació actual, mentre que en Carlos Jiménez Villarejo, ens exposarà la gestació i situació processal actual de la iniciativa jurídica –actualment en marxa– consistent en impugnar directament, davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, l’Acord entre la Unió Europea i Turquia del 18 de març de 2016, Acord que pretén la devolució col·lectiva i forçosa dels anomenats “migrants irregulars”, la qual cosa suposa la vulneració d’un ampli ventall de drets reconeguts als tractats internacionals, i que vinculen a la UE.

Com sabeu, aquest recurs, que va ser redactat per el Carlos Jiménez Villarejo i impulsat per l’ACJD i dos entitats més (Fundació Congrés Català de Salut Mental i LAFEDE.cat) es va presentar el darrer 30 de novembre de 2016 davant el TJUE. En aquest recurs, que fa pocs dies ha estat admès a tràmit pel TJUE, es demana directament la nul·litat de l’Acord de 18 de març de 2016 entre la UE i Turquia.

El sopar es celebrarà el proper dijous 23 de febrer de 2017 a les 20:45 h.

[ Llegir més ]


Dijous 14 d'abril de 2016

Nota de Premsa: Tercer número de la Revista de l'ACJD

Us presentem el tercer número de la nova revista de l’ACJD. Aquesta nova entrega inclou, entre les seves 56 pàgines, unes reflexions sobre un programa de Justícia, per José María Fernández Seijo; una entrevista a Raquel Alastruey, Magistrada de l'Audiència Provincial de Barcelona, sobre Mediació i Protocol de Mediació a l'Audiència Provincial de Barcelona, Sala de Família; una altra entrevista, a Rafael Lafuente, portaveu de SISEJ i membre de JUSTICIA DE TOD@S; un article sobre el Cas Wei: Tallers de Mataró, vulneració de Drets Humans, per Francisco Javier Pérez Ruiz, Fiscal del cas i membre de l'ACJD; i un article sobre el vot electrònic a les eleccions sindicals, per Pedro Checa, Cap d'àrea territorial de la Inspecció de Treball de Catalunya. També hi podreu trobar el Comunicat de la nostra associació respecte els Centres d'Internament d'Estrangers, així com un recull d’articles d’interès apareguts a altres mitjans i un recull de novetats jurisprudencials.

Per a més informació, accediu al següent enllaç:

[ Llegir més ]


ACCÉS SOCIS
 
Núm. d'usuari
Contrasenya
Recordar?
 
 
 
TWITTER RSS RSS RSS

Copyright © 2018 Associació Catalana de Juristes Demòcrates - Tots els drets reservats
[ Pàgina generada en 0,01 segons ]